Sağlık

Sıcak Havalarda Çocuğunuzun Sağlığı İçin Bunlara Dikkat!

Yaz sıcağı bu dönemde etkisini daha çok hissettirir. Gündüz ve gece arasındaki sıcaklık farkı, yazın soğuk yiyecek ve içecek tüketme alışkanlığı, deniz ve havuzda yüzme, klima kullanımı gibi birçok faktör özellikle yaz aylarında yaz hastalıklarına yer hazırlıyor. çocuklar. Ebeveynlerin çocuklarının sağlığını korumak için bazı değerli noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Memorial Dicle Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. Mustafa Taşkesen, çocukları sıcak havalarda sağlıklı tutabilmeleri için velilere tekliflerde bulundu.

Isı dengesizliklerine karşı önlem alın

Çocukluk çağında farklı mevsimsel hastalıklar görülebilir. Bunun en değerli nedeni ise hastalık yapan mikroorganizmaların her mevsim farklılık göstermesidir. Örneğin; Kış mevsiminde etkili olan bakteri veya virüsler daha çok soğuk algınlığı, grip, boğaz, kulak ve akciğer enfeksiyonları gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı durumlara neden olur. Yaz aylarında görülen mikroorganizmalar ishal, kusma, mide bulantısı, karın ağrısı, kızarıklık ve cilt hastalıklarına neden olabilir. Bu nedenle sezon ortası geçiş dönemlerinde ebeveynlerin alması gereken bir takım önlemler önerilmektedir. Özellikle yaz aylarında klima karşısında gün geçirmek ve ardından güneş ışınlarının dik olduğu saatlerde dışarı çıkmak yetişkinlerde sağlık sorunlarına yol açabileceği gibi gelişme çağındaki çocukların sağlık durumları için daha önemli tabloların oluşmasına neden olacaktır. . Sıcaklık kontrolü bu aşamada oldukça değerlidir.

Dış ortamlarda dikkat edilmesi gerekenler

Yaz mevsiminde havaların sıcaklığına bağlı olarak açık havada geçirilen süre giderek artmaktadır. Aynı zamanda dış ortamda bulunan yiyecek ve içecekler de bu sıcak havalarda daha çabuk bozulmaktadır. Bu durum mikroorganizmaların üremesi için uygun bir ortam oluşturduğundan dışarıdan alınan yiyecek ve içeceklere özel dikkat gösterilmelidir. Kapalı ve soğuk ortamda muhafaza edilmeyen gıdalardan kaçınılmalıdır. Bu bahiste çocukların beslenmesine çok dikkat edilmelidir. Diyetin yanı sıra hijyenik olmayan havuzlara girilmemelidir. Böcek, sinek ve benzeri canlılar da yazın ürerler. Özellikle park, orman ve piknik alanları gibi açık hava yerlerinde çocuklar sineklik, koruyucu sprey, krem ​​vb. ile böcek ısırıklarından korunmalıdır. Aynı şekilde yazın güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş ışınlarının daha yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamalı, gerekirse şapka, gözlük ve güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.

Hastalıklardan korunmak için tatil dönemi;

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte birden fazla önlem almayan ebeveynler için tatile çıkma fikri tam bir kabusa dönüşebiliyor. Yeni çocuk sahibi olan anne babaların bu süreçte en çok merak ettikleri konuların başında ilk 6 ay tatile gidip gitmeme konusu geliyor. Her yaşta çocukla tatile gidebilirsiniz. Ancak özellikle yenidoğan 3 aylık dönemde daha fazla dikkat edilmelidir. Çocuklu çiftler için güneş kremi, gözlük ve şapkaların yanı sıra kolay lokma ve güneş yanıkları için kremler, ateş düşürücü ve probiyotik ilaçlar bavula eklenmesi gerekenlerin başında geliyor.

Özellikle güvenlik ve sağlık için dikkat edilmesi gereken ilk hususlar şunlardır;

  • Havuz ve denizde çocuklara dikkat edilmeli,
  • Yüzme bilmeyen çocuklara daha fazla özen gösterilmeli,
  • Kolluk ve can simidi kullanılmalıdır. Her çocuğun yüzme eğitimi alması da önemlidir.
  • Beslenme açısından daha fazla sıvı tüketilmelidir.
  • Mevsim sebze ve meyvelerinin tüketimi bu mevsimde özellikle önemlidir.
  • Özellikle yaz mevsimi için alınması önerilen bir vitamin yoktur.

Tatil dönemi olduğu için diyet bozulabilir. Abur cubur, hazır ve paketli yiyecek ve içecek tüketiminin sınırlandırılmasına dikkat edilmelidir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu